top of page

Guide til nye studenter

Skal du ta et årsstudium, bachelor eller master i statsvitenskap på NTNU i Trondheim? Da har du kommet til riktig sted! Vi er Leviathan, linjeforeningen for Statsvitenskap her på NTNU.

 

Så lurer du kanskje på hva en linjeforening er? Vel, en linjeforening er en studentorganisasjon tilknyttet et spesifikt studie, og skal sørge for et sosialt miljø blant studentene. Studielivet er så mye mer enn bare lesing, og linjeforeningen er en gylden inngangsport for å bli kjent med dine medstudenter og å skape hyggelige minner. Den første happeningen for deg som ny student er immatrikulering og fadderuka - to uker fylt med masse sosialt og gøy for å bli kjent med hverandre. Følg med på sidene våre her, eller på Leviathans sider på facebook - informasjon om påmelding og program for fadderuken kommer etter hvert!

 

Videre utover i året vil linjeforeningen arrangere masse annet gøy, som du kan se på årshjulet.

 

Å være ny student i en ny by er ikke alltid like lett. Vi har prøvd å samle de mest sentrale tingene det kan være nyttig å vite. Skulle du ha noen spørsmål er det bare å sende oss en mail eller melding på facebook. Vi er her for å hjelpe deg.

Packing-a-Suitcase_1328x747.jpeg

Utenom sokker og truser er det mange ulike arrangementer og aktiviteter i løpet av fadderuka og gjennom resten av året som krever diverse klær og utstyr. Vi anbefaler deg å pakke med:

  • Laken (Toga-fest)

  • Jenteklær for gutter & gutteklær for jenter (genderswap)

  • Noe på din forbokstav

  • Afterski/rask 

  • Obs! Feil fest! (kostyme, kan være hva som helst)

  • Hvit t-skjorte (white lies fest)

Pakkeliste

Hva burde du pakke med deg til studenttilværelsen?

Dragvoll er campuset vårt men hva er det egentlig?

Dragvoll.jpg

Det første først - nemlig Dragvoll! Som universiteter flest består NTNU av en rekke campuser, plassert rundt om i Trondheim. Vi statsvitere hører hjemme på Campus Dragvoll, sammen med alle de andre samfunnsvitenskaplige fagene. 

Her kommer dere til å ha en del forelesninger, samt øvingstimer og seminarer. 

Ellers kan Dragvoll friste med kantine, kiosk, vår egen kafe Café Sito, Akademika bokhandel, helsesøster, en haug med små og store lesesaler og et eget Sit treningssenter. 

For å komme seg opp til Dragvoll må de fleste ta buss. Les mer om byens bussystem lenger ned. Det du trenger å vite er at buss nr. 14, buss nr. 12 og buss nr. 3. er de som tar deg til Dragvoll. Disse går ofte, men pass opp - de kan ofte være forsinket!

Er du glad i en tur i skogen kan det være verdt å nevne at turen til Estenstadmarka, som ligger rett ved Dragvoll, absolutt må prøves.

Dragvoll

atb.jpg

 
Busselskapet i Trondheim heter AtB.

De fleste Dragvollstudenter har busskort, da Dragvoll ligger litt utenfor sentrum, og flertallet av studentene bor mer sentrumsnært.
 
Det lureste er å skaffe seg en periodebillett i AtB-Mobilette. Her kan du velge hvor mange måneder du skal være i byen. Kjøp det tidlig - da sparer du mest! AtB tilbyr studentpriser til alle som viser studentbevis som vises i egen app etter betalt Semesteravgift. Med AtB-appen kan du se rutetabellen og se når bussen kommer. 

Kollektivtransport

Som student er det viktig å komme seg til campus

Her er appene det kan dere lurt å laste ned!

1200x630wa-removebg-preview.png
1200x630wa__1_-removebg-preview.png
Pensum.jpg

Det er lurt å skaffe seg pensum når forelesningen starter. En oversikt over pensum for statsvitenskap finner du her, fra side 14. Merk at dette er pensum for alle mulige statsvitenskapsfag. Fagene til 1. semester er POL1000 og SOS1002.

 

Pensum kan kjøpes nytt på Akademika, for eksempel på Dragvoll. Ofte selges de i pakker, eller du kan kjøpe brukt.

 

Det sistnevnte kan være betraktelig billigere. Sjekk ut denne facebookgruppa her eller iBok. Det kan også være lurt å høre med fadderne dine om hva slags bøker som er mest relevant og hva slags erfaringer de har gjort seg om pensum.

Pensum

Etter fadderuken starter semesteret brått, så skaff deg det nødvendig pensumet raskt

Apper.jpg

Semesteravgiften er noe alle studenter på NTNU må betale for å godkjennes som student. Semesteravgiften betales til Studentskipnaden Sit og er på 600 kroner, den finansierer blant annet studentenes velferdstilbud.

 

Hvert semester må du semesterregistrere deg i studentweb. Frist for semesterregistrering og semesteravgift er 15. september for høstsemesteret, og 1. februar for vårsemesteret.

Semesteravgift

Du kan ikke begynne å studere før semesteravgiften er betalt - les mer om hvordan 

Skjermbilde 2020-07-16 kl. 23.42.02.png

Som student på NTNU får du et eget ID-kort med navn og bilde. Kortet fungerer som legitimasjon ved NTNU, nøkkelkort til bygninger, lånekort på biblioteket og til å ta utskrift på NTNUs kopimaskiner.
 
Du hente kortet på Dragvoll her , men først må du ha betalt semesteravgift og ha med studenbevis-app og legitimasjon. Hvis du vet at du ikke trenger å bruke kortet de første dagene anbefales det å vente slik at du slipper å stå i kø. Dragvoll-studenter må fornye tilgangen hvert semester. For mer informasjon om studentkortet, les her

Studentkort

Studentkortet fungerer som ditt adgangskort på alle NTNU sine bygg - les mer og skaff deg kortet

Skjermbilde 2020-07-16 kl. 23.49.47.png

Sit skal bidra til at studentene trives i Trondheim og utvikler attraktive velferdstilbud og varer og tjenester som vi har behov for. Det er for eksempel Sit som styrer kioskene og kantinene på campus. Videre tilbyr de bl.a. gratis helsetjenester, kurs og tannlegerefusjon. I tillegg har de treningssentre rundt om i Trondheim. Les mer om Sits treningstilbud her

Studentskipnaden i Trondheim

Sit bidrar til studentenes gode miljø og er vårt velferdstilbud i byen - Les mer

samf.jpg

Samfundet er studentenes samlepunkt i Trondheim. Her skjer det masse. Alt fra konserter og temafester til foredrag, debatter og filmvisninger. Har du planer om å bli i Trondheim en stund, lønner det seg å kjøpe medlemskap.

 

Som medlem kommer du gratis inn på Samfundet i helgene, så fremt det ikke skjer et spesielt arrangement, og du får egne medlemspriser på arrangementer og mat og drikke. Samfundet er stort og for de festglade er det mange rom å boltre seg i.

Studentersamfundet

Studentersamfundet er studentmiljøets samlingspunkt i Trondheim- Les mer

4 gode sider for deg
som student

Blackboard

Blackboard er din digitale plattform som student! Her kommer all informasjon som handler om det faglige.

Last ned Blackboardappen, dere kommer til å bruke den mye, og kan være grei å laste ned for å gjøre seg litt kjent med!

Mazemap

Mazemap kan brukes for å vise veien til grupperom, forelesningssaler, og andre interesseamte posisjoner. Last ned appen og finn frem på Campus

Studentweb

I Studentweb finner du informasjon om deg og ditt studium. Du kan også endre, bekrefte og oppdatere en del av dine opplysninger selv.

Det er også her du registrere semesteret og betaler semesteravgift 

Innsida

På Innsida kan du navigere mellom NTNUs ulike plattformer. Her kan du finne alt fra timeplaner, du kan booke rom, eller finne bøker på biblioteket!

Logg inn med din feide-bruker

Vi anbefaler å følge følge ntnustudent på instagram for mer informasjon om hvordan det er å være student i Trondheim by. 

bottom of page