Ny student? 

 

 

Skal du ta et årsstudium eller bachelor i statsvitenskap på NTNU i Trondheim? Da har du kommet til riktig sted. Vi er Leviathan, linjeforeningen for Statsvitenskap her på NTNU. En linjeforening er en studentorganisasjon tilknyttet et spesifikt studiet og skal sørge for et sosialt miljø blant studentene. Studielivet er så mye mer enn bare lesing, og linjeforeningen er en gylden inngangsport for å bli kjent med dine medstudenter og skape hyggelige minner. Den første happeningen for deg som ny student er immatrikulering og fadderuka - to uker fylt med masse sosialt og gøy for å bli kjent med hverandre.Deretter vil linjeforeningen gjennom semesteret arrangere alt fra quiz og markaturer til ball og temafester.

 

Å være ny student i en ny by er ikke alltid like lett. Vi har prøvd å samle de mest sentrale tingene det kan være nyttig å vite. Skulle du ha noe spørsmål er det bare å sende oss en mail eller melding på facebook. Vi er her for å hjelpe deg.

Hva er Dragvoll?

NTNU består av flere campuser. Dragvoll er campuset for alle samfunnsvitenskapelige fag, inkludert statsvitenskap. Buss som går til Dragvoll er bl.a. Nr 3 og nr. 12. Dragvoll er et merkelig bygg med en rar funksjon. Det kan minne om et drivhus slik at bygget er sinnsykt varmt når det er varmt ute, og superkaldt når det er kaldt ute. Husk på dette når du skal kle deg. Ellers kan Dragvoll friste med kantine, kiosk, kafé kalt Cafe Sito, bokhandel, helsesøster, bibliotek, lesesaler, grupperom, bordtennisbord og frisbeegolfbane. Rett ved siden av ligger også idrettsbygget med Sit treningssenter, klatrehall og innehaller. For turglade mennesker er det verdt å nevne at Dragvoll ligger rett ved siden av Estenstadmarka.

Kollektivtransport

Kollektivtransporten styres i Trondheim av AtB. De fleste Dragvollstudenter har busskort da Dragvoll ligger litt utenfor sentrum, og flertallet av studentene bor mer sentrumsnært. Det lureste er å skaffe seg et busskort eller t:kort. Dette kortet kan du bruke på buss, trikk, båt og tog i Trøndelag. Du kan fylle på t:kortet ditt elektronisk her eller på AtB kundesenter i sentrum. Det går an å kjøpe antall dager, noe som vil være billigere og mer praktisk enn å kjøpe måned for måned. Da kan du bare regne ut hvor mange dager du er i Trondheim før du reiser hjem på juleferie/sommerferie og skrive inn antallet når du bestiller. AtB tilbyr studentpriser til alle som viser studentbevis.

Semesteravgiften

Semesteravgiften er noe alle studenter på NTNU må betale for å godkjennes som student. Semesteravgiften betales til Studentskipnaden Sit og er på 510 kroner og finansierer blant annet studentenes velferdstilbud. Hvert semester må du semesterregistrere deg i studentweb. Frist for semesterregistrering og semesteravgift er 1. september for høstsemesteret, og 1. februar for vårsemesteret.

Studentkort

Som student på NTNU får du et eget ID-kort med navn og bilde. Kortet fungerer som legitimasjon ved NTNU, nøkkelkort til bygninger, lånekort på biblioteket og til å ta utskrift. På Dragvoll kan du hente kortet her hvis har betalt semesteravgift og har med studenbevis-app og legitimasjon. Hvis du vet du ikke trenger å bruke kortet de første dagene anbefales det å vente slik at du slipper å stå i kø. Dragvoll-studenter må fornye tilgangen hvert semester. For mer informasjon om studentkortet, les her

Pensum

Det er lurt å skaffe seg pensum når forelesningen starter. En oversikt over pensum for Høst2018 vil bli publisert i løpet av sommeren, og du finner den her. Pensum kan kjøpes på Akademika på Dragvoll. Ofte selges de i pakker, eller du kan kjøpe brukt. Det sistnevnte kan være betraktelig billigere. Sjekk ut denne facebookgruppa her eller ibok. Det kan også være lurt å høre med fadderne dine om hva slags bøker som er mest relevant og hva slags erfaringer de har gjort seg om pensum.

Studentskipnaden i Trondheim (Sit)

Sit skal bidra til at studentene trives i Trondheim og utvikler attraktive velferdstilbud og varer og tjenester som vi har behov for. Det er for eksempel Sit som styrer kioskene og kantinene på campus. Videre tilbyr de bl.a. gratis helsetjenester, kurs og tannlegerefusjon. I tillegg har de treningssentre rundt om i Trondheim. Les mer om Sits treningstilbud her

Studentersamfundet

Samfundet er studentenes samlepunkt i Trondheim. Her skjer det masse. Alt fra konserter og temafester til foredrag, debatter og filmvisninger. Har du planer om å bli i Trondheim stund, lønner det seg å kjøpe medlemskap. Da kommer du gratis inn på Samfundet i helgene, så fremst det ikke skjer et spesielt arrangement, og du får egne medlemspriser på arrangementer og mat og drikke, . Samfundet er stort og for de festglade er det mange rom å boltre seg i.

Mer informasjon

Vi anbefaler å følge facebooksiden NTNU neste stopp eller StudyTrondheim på Facebook for mer informasjon om hvordan det er å være student i Trondheim by. 

 

© 2019 Leviathan, linjeforeningen for Statsvitenskap v/ NTNU, Trondheim.

  • Gray Facebook Ikon
  • Gray Instagram Ikon