© 2019 Leviathan, linjeforeningen for Statsvitenskap v/ NTNU, Trondheim.

  • Gray Facebook Ikon
  • Gray Instagram Ikon

SISTE NYTT

Valg av nytt styre semesteret 2019/2020

Publisert: 21. mai 2019

Tirsdag 9. april var det duket for Leviathans første generalforsamling i 2019. På dagsordenen var blant annet valg av nytt styre og påmelding til fadderuka 2019. Mange flotte statsvitere møtte opp for å gi sin stemme, og etter mange inspirerende og overbevisende appeller ble det nye styret som følger: 

Leder: Johan Henrik Wiencke Grøgaard

Nestleder: Morten Bjerkelund

Arrangementsansvarlig: Marte Lindseth

Fagansvarlig: Synne Didriksen

Økonomiansvarlig: Tuva Helen Eide Marås

Kommunikasjonsansvarlig: Andrea Eline Ringstad Eliassen

Fra venstre: Morten, Andrea, Marte, Synne, Tuva og Johan

Vi takker det gamle styret for den fantastiske jobben, og ser frem til et begivenhetsrikt år med det nye styret!

 

Generalforsamling H18

Publisert: 06. september 2018

Tirsdag 4. september hadde Leviathan første generalforsamling for skoleåret 18/19. Det var mange flotte og engasjerte statsvitenskapsstudenter som møtte opp, noe som resulterte i at alle medarbeiderstillingene ble fylt opp. Det kunne ikke blitt en bedre start på semesteret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullsatt sal på generalforsamlingen  Foto: Benjamin Haslev                                   Styret var klar for å få med flere på laget     Foto: Benjamin Haslev

Protokoll for generalforsamling H18 kan du lese her: 

Innkalling til generalforsamling H18

Publisert: 03. september 2018

𝗞𝗼𝗿𝘁 𝘃𝗲𝗿𝘀𝗷𝗼𝗻:
--------------

Hva: Valg av nye medarbeidere - Presentasjon av linjeforeninga
Når: Tirsdag, 4. september, kl. 14:15
Hvor: Café Bambus, Dragvoll
"Hvor er de'a?"
https://s.mazemap.com/2CeKJry

♥ ♥ GRATIS PIZZA ♥ ♥ 

𝗟𝗮𝗻𝗴 𝘃𝗲𝗿𝘀𝗷𝗼𝗻:
---------------

Hypp på et verv i linjeforeninga? Eller vet du kanskje ikke hva linjeforeninga er enda? Og hvem er egentlig Thomas Hobbes? 

Kom på generalforsamling da vel! 

--- 𝗦𝘁𝗶𝗹𝗹 𝘁𝗶𝗹 𝘃𝗮𝗹𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝗹𝗶𝗻𝗷𝗲𝗳𝗼𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗮! ---
Linjeforeninga Levitahan har to årlige generalforsamlinger, én om høsten og én på vårparten. Om høsten velges medarbeidere, mens styremedlemmene velges hver vår. 

Følgende verv utlyses tirsdag 4. september:

- Arrangement-medarbeider
- Fag-medarbeider
- PR-medarbeider
- Økonomi-medarbeider

Informasjon om de ulike vervene:

𝗔𝗿𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁:
Å være event-medarbeider i linjeforeninga er spennende og gøy. Vervet gir stor frihet til å påvirke og planlegge arrangementer for linjeforeninga. Event-sjefen har overordnet ansvar, men idéer og arrangementer utarbeides av medarbeiderne og lederen samlet. Ofte delegeres ansvar for arrangementer fullt og helt over til medarbeiderene, og da får man mulighet til å finne på morsomme eventer!

𝗙𝗮𝗴:
Som fagmedarbeider bidrar du til at det faglige aspektet i linjeforeningen skal bli best mulig. Du får være med på å arrangere fagkvelder, valgvake, skrivekvelder og bedriftspresentasjon. Du får knyttet gode bånd til professorer, organisasjoner og andre innledere som du kommer i kontakt med gjennom arbeidet ditt i fagkomiteen. Det blir også noen sosiale og gode stunder. Som fagmedarbeider bør du være utadvendt, arbeidsom og kunne jobbe i team - men også selvstendig. Det er også en fordel å være oppdatert på dagsaktuelle temaer i verden, noe som kommer godt med i idémyldringen til nye fagkvelder.

𝗣𝗥:
PR-medarbeider er et bredt og morsomt verv hvor man blant annet får ansvaret for å representere linjeforeningen på sosiale medier, og også i forelesning. I dette vervet bør man ha en ok forståelse av teknologi og sosiale medier. Man bør være kjent med blant annet Facebook, Instagram osv., og det er en fordel om man er trygg med å stå foran store forsamlinger og bleste (reklamere) for linjeforeningen. Kreativitet kommer til nytte når du må skrive tekster, som alltid får økt appell om de morsomme.

Ø𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶:
Som økonomimedarbeider bistår du økonomi-sjefen med linjeforeningens ressurser. Dette vervet passer for dem som er interessert i økonomi, søke om midler/sponsorer og generelt se etter de mest lønnsomme og praktiske økonomiske løsningene for linjeforeningen. 

Kandidatene trenger ikke å skrive noe i forkant, men vil bli bedt om å presentere seg selv og si et par setninger om hvorfor de søker på vervet.

Så enten om du ønsker å stille til verv, er nysgjerrig på linjeforeninga eller bare er svimmel etter 90 minutter med SOS1002, så er generalforsamlingen tingen!

PS (igjen): Gratis pizza.

Velkommen!

𝑯𝒐𝒃𝒃𝒆𝒔 𝒌𝒐𝒎𝒎𝒆𝒓, 𝒌𝒐𝒎𝒎𝒆𝒓 𝒅𝒖?

 

Innkalling til generalforsamling V18.

 

Årets fineste måned er i gang, og foruten eksamenslesing betyr det at det er tid for generalforsamling! Mandag 9. april møtes vi i D11 for å velge nytt styre. Det betyr at om du har en liten leder i deg, og om du brenner like mye for linjeforeninga til verdens pheteste studie som det vi gjør, så bør du stille til et av styrevervene denne vakre aprilettermiddagen. 

Stillingene som er på valg er leder, nestleder, økonomi-, arrangements-, fag- og PR-ansvarlig. Alle som studerer statsvitenskap ved NTNU har rett til å både stemme og å stille som kandidat. Man kan annonsere sitt kandidatur eller komme med benkeforslag på stedet. Hvis du allerede er klar for å stille, kan du sende inn en liten tekst om deg selv og gjerne legge ved et bilde før fredag kl. 23.59 til mailen vår leviathan.ntnu@gmail.com, så vil det bli lagt ut på eventen på forhånd. 

I tillegg åpner vi årets fadderpåmelding på generalforsamling, det vil bli gjennomgang og godkjenning av budsjett, samt mye annen snacks.

Selvfølgelig serveres det også rikelig med kaffe og kake. 

Vi ses på generalforsamling! Kanskje er du Leviathans neste leder?

Arrangement:https://www.facebook.com/events/1985855358111054/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1522849855979951

PSST: Litt nysgjerrig på et av styrevervene, men vil gjerne vite mer før du stiller? Ikke nøl med å ta kontakt!  Send en mail til leviathan.ntnu@gmail.com, eller til aktuelle styremedlem direkte (Facebook, mail, Dragvoll, brevdue e.l.). 

Publisert: 04.04.2018

God jul. 

Ho ho ho! Klapp deg selv på skuldrene for et vel gjennomført semester - om det er ditt første eller siste. Tilbring tiden sammen med venner og familie, og  nyt høytiden uten bekymringer over karakterer eller innleveringer.

Vi sees igjen i januar, og for en vår vi har i vente! Åre, Three Lions og Budapest. Hva har disse tre destinasjonene til felles? De er alle steder som vil bli besøkt av statsvitenskapsstudenter fra NTNU i løpet av det kommende semesteret. 


PS: Husk å ta med ski og vinterklær tilbake til Trondheim, en vet aldri når en kan få bruk for det.

God jul og godt nyttår!


Med vennlig hilsen,

styreleder Christian Nielsen og
Linjeforeningen Leviathan

Publisert: 25.12.2017

Lykke til på eksamen.

Den harde tida er for lengst over oss. Ikke nok med at festing utgår og UKA-eventyret begynner å virke som en fjern drøm; værgudene sliter også åpenbart med å bestemme seg for om det er april eller januar. Men det er verken vårløsning eller nytt semester – nei: Det er den mørkeste måneden av dem alle. Eksamensmåneden.

                     

For det er vel en grunn til at Bjørnstjerne Bjørnson ikke valgte seg november da han førte norsk kulturkanon i pennen. Nei: Høstsemesteret er en finurlig oppfinnelse, for da skal like mye pensum fortæres som på det nær dobbelt så lange vårhalvåret. Kast blikket tilbake til september, og mellomtiden føles som ei god langhelg. Hjelp.

 

Og derfor sitter vi der altså. På Dragvoll, Gløshaugen, Gunnerus, Mormors – på biblioteket, lesesalen, i kantina. Kaffekoppene fylles hyppig, men pensummengden ser ikke ut til å minke. Eller?

 

For selv om du må stavre deg på beina før ti om du skal ha plass på 6B, selv om høstens semesteroppgave la beslag på dyrebar pensumtid: Graver du dypt nok skal du finne grunn til å trekke på smilebåndet. Tenk bare på hvor uhorvelig mye hjernen din tar inn i løpet av et ordentlig skippertak!

 

Tross alt er de intense par ukene vi kaller eksamensperiode begrenset. Det er mulig å se lys i enden av tunnelen. Derav motivasjonen: Innspurten kan sees på som en konkurranse med deg selv. Med, ikke mot. Svetting over pensum og markeringstusjer i øst og vest er våpnene du skal bygge ditt imperium med, eller i hvert fall bane din vei inn i byråkratiets korridorer.

 

Lykke til på eksamen!

Publisert: 23.11.2017

Lanseringen av «Magasinet».

Linjeforeningen ønsker å oppmuntre statsvitenskapstudentene til å ta mer plass i det offentlige ordskiftet. Ikke bare fordi det ville heve kvalitetsnivået betraktelig, men også fordi vi ønsker et mer levende debattklima i studiehverdagen. Når vi etter endt utdannelse befinner oss i departementer, partier, eller tenketanker og utformer eller evaluerer politikk, burde det forventes at vi klarer å argumentere godt for våre påstander. Gjennom utdanningen lærer vi oss å anvende et akademisk og nokså sterilt språk, som er nødvendig til sitt bruk, men ikke spesielt anvendelig når man adresserer den uinnvidde «mann i gata». Derfor oppfordrer vi våre studenter til å få sine meninger på trykk i offentlige publikasjoner, både for deres egen del og den gemene hops potensielle opplysning (arroganse er en ufarlig yrkesskade, men òg en uunngåelig konsekvens av å studere statsvitenskap).

Førstemann ut er den uredde Mohammed Abdullahi. I tillegg til å arbeide frivillig for linjeforeningen, er han også en aktiv samfunnsdebattant ved siden av studiene. I denne omgang skriver han ikke bare om ett, men to hete temaer; religion og kvinnekamp. Finn kommentaren hans under nettsidens nye «Magasinet-fane»

Husk å informere oss neste gang du får noe på trykk, så legger vi det ut på nettsiden til dine medstudenters store misunnelse. Ekstra kudos til deg som gjør dette sommeren før du i det hele tatt har begynt på studiet!

Publisert: 06.07.2017

God sommer.

 

Mens nok et kapittel utspilles på den europeiske politiske scenen og sender dollaren ned, tømmes lesesalene på Dragvoll i disse dager for intellektuelt liv. Dermed er det på tide for Leviathan å ønske alle tapre, framtidige kontorrotter en riktig god sommer. Her ved styreleder Christian Nielsen, som har omfavnet linjeforeningas logomerkede bomull.

Denne ønsker vi å bli sett med på stranda i sommer! 

 

Rakk ikke å bestille deg genser sa du?

 

Null stress joggedress! Ny runde med bestillinger kjøres i august.


 

 

 

Publisert: 14.06.2017

Vi har fått nettside.

Styret har lenge hatt lyst til å få i gang en egen nettside for linjeforeningen. Ikke bare er en egen nettside med på å skape en følelse av fellesskap for linjeforeningen, det er også veldig praktisk med tanke på tilgjengeliggjøring av informasjon for medlemsmassen. Styret vedtok høsten 2016 at man skulle forsøke å ferdigstille en nettside før jul.

 

Prosessen startet med at vi så på andre linjeforeningers nettsider for å hente inspirasjon. Vi fant kjapt ut at man kunne lage en nettside som var både praktisk og utseendemessig pen ved hjelp av enkle selvhjelpsprogrammer. Valget falt på Wix og arbeidet med å utarbeide selve nettsiden kunne starte.

 

Litt ut i prosessen mottok vi tilfeldigvis en henvendelse fra noen studenter på Gløshaugen som hadde fått i oppgave å lage en nettside for noen. Skjebnen? Vi takket umiddelbart ja, og et samarbeid med disse studentene startet. De lovte oss en ferdig nettside til november, noe de også klarte. Det viste seg imidlertid at dersom man skulle administrere dette nettstedet måtte man ta i bruk koding på ferdighetsnivå «dataprogger». 

Etter at vi hadde bestemt oss for å ikke ta i bruk denne nye, flotte nettsiden som studentene på Gløshaugen hadde laget (gratis!) til oss, tok vi opp igjen arbeidet med nettsiden vi hadde startet på tidligere den høsten, denne gang med plan om sjøsetting før vårens generalforsamling. Etter måneder med feilprioriterte studietimer og litervis med kaffe er resultatet klart: En enkel nettside, med enkelt design, laget for enkle løsninger mot komplekse verdensproblemer.

Hilsen alle oss i styret.

 - PS: Ingen medlemskontingenter ble kastet bort på konsulenttjenester eller utredningsarbeid under dette prosjektet.

Publisert 17.04.17